Heb je 6 seconden? 💏

20 apr 2016

 

Hoe zou het zijn om elkaar iedere dag minstens één kus met een lengte van 6 seconden te geven?

Het is erg grappig dat veel mensen deze 6 seconden toch best een lange tijd vinden?! Echter, het is slechts 1/10 van een minuut en er zijn 1.440 minuten in een dag, of te wel… de vraag of we 6 seconden de tijd vrij kunnen/willen maken voor elkaar s’ochtends bij het opstaan & weggaan en/of s’avonds bij het thuis komen & slapen gaan. We praten dan dus over slechts 1/14.400 van een dag per 6 seconden zoen! Tja, goed om eens even goed bij stil te staan?!

In deze vlog delen we met jou waarom die 6 seconden zoen zo belangrijk is.

Een kus van 6 seconden is een bewuste kus. Je neemt er de tijd voor, je ben er met je aandacht volledig bij, anders dan bij een kus die vluchtig en ‘mechanisch’ is. Daar voelen we niet veel bij. Een echte 6 seconden-kus is krachtig. Deze kus geeft aan dat we elkaar belangrijk vinden, van elkaar houden, elkaar aantrekkelijk vinden. Onze vijanden kussen we niet op zo’n manier. Een warme kus is iets intiems, iets wat echt verbindt en een diepere betekenis heeft. We kussen onze kinderen om onze genegenheid en nabijheid te tonen en zijn vertederd als zij ons zoenen. Iedere huwelijkvoltrekking eindigt met een kus, iedere liefdesrelatie begint met een kus. Sexueel contact gaat samen met zoenen en kussen. Grappig is dat de meeste mensen wel degelijk hun eerste kus herinneren, maar de meeste recente 6 seconden kus? 

Wat maakt de kus nou zo impactvol?

 • Bij een intense kus gebruiken we al onze zes traditionele zintuigen: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. Een volledig benutten dus van dat schitterende instrumentarium, zoals we dat ook ervaren bij heerlijk tafelen en bij mooie seks.
 • Onze lippen horen bij de erogene zones van ons lichaam. Een gebied van ons lichaam dat dus bij aanraking seksuele gevoelens kan opwekken. Onze mond en lippen zitten bordevol zenuweinden, waarmee we in staat zijn, heel veel te voelen. De aanraking van de lippen kan royaal erotische gevoelens aanwakkeren, en ook gevoelens van liefde en verbinding en geruststelling.
 • Onze lippen/onze mond is een van de belangrijkste contactorganen. Dat blijkt ook uit het feit dat wij als zuigeling van begin af aan geheel afhankelijk zijn van de kracht van deze lippen. We overleven alleen maar als zij in staat zijn om de melk uit de moederborst (of een vervanging daarvan) te zuigen. Dat is ook de reden waarom wij ‘zoogdieren’ zijn.
 • Een kus is in staat om heerlijke hormonen in ons aan te maken. In eerste instantie het bindingshormoon oxytocine dat ons ontspant en het gevoel van liefde en verbondenheid geeft. Oxytocine wordt ook wel het Knuffelhormoon genoemd. Ook het krachtige dopamine kan aangemaakt worden, het triggert dezelfde delen van de hersenen als cocaïne! Er zijn ook studies die laten zien dat kussen helpt bij de afbraak van het stresshormoon cortisol. Geen wonder dat een kus heerlijk voelt en de liefde voor de ander versterkt.
 • Kussen is vanzelfsprekend voor verliefden. Is het ook vanzelfsprekend in een langetermijn relatie? Helaas niet (meer) altijd vanzelfsprekend: geen tijd…, de kinderen…, druk, druk, druk… Velen nemen niet meer de tijd en de ruimte voor deze waardevolle 6 seconden die onze relatie zo goed kunnen doen.
 • Als een oprechte liefdesvolle kus van 6 seconden die prioriteit (nog) niet (meer) kan krijgen, dan is de emotionele band in de relatie helaas te dun geworden. Beschouw het is een waarschuwing! Als een rood lampje op je interne dashboard. Als je relatie je lief is dan is dus echt werk aan de winkel. Het in CouplePower bekende gebied van gedrag>emoties>diepere behoeftes.
 • Een interessante vraag is: “Kus je omdat je gelukkig ben… of ben je gelukkig omdat je kust?”. De kip en het ei! Een mooie en belangrijke graag om mogelijk weer eens even voor jezelf en met elkaar goed bij stil t staan.
 • Doe jij nu ook mee met onze uitnodiging, mogelijk een experiment voor jou/jullie? Dit is écht een hele leuke! Ga 2 weken lang met je partner minstens 1 keer per dag 6 seconden zoenen en kijk (ernaar uit) wat er met jullie gebeurd! Wij doen in ieder geval heerlijk mee!
 • Deel je ervaringen met ons hier onder!

Uiteraard gaan we ook uitgebreid in op intimiteit tijdens ons volgende ‘Power Couple Weekend’ van 3 – 5 juni, voor meer info kijk maar eens op deze pagina.

Met een stevige Hug van ons beiden, Robert & Ingeborg

PS deel ajb…

Share

Comments

 1. I genuinely enjoy examining on this internet site, it has got superb content. “The living is a species of the dead and not a very attractive one.” by Friedrich Wilhelm Nietzsche.

 2. Lovely just what I was looking for.Thanks to the author for taking his time on this one.

Comments are closed.