Maak het Power Couple in jullie los! 👫

14 jan 2016

Jullie hebben het allemaal in je: Het ‘Power Couple’! Het geeft je het gevoel van liefde en passie, het geeft je enorm veel energie, het geeft je de kracht om jezelf te overstijgen! De meeste relatie beginnen met dit gevoel van ‘wij zijn een Power Couple’, vele paren kunnen de aspecten daarvan door de up’s en down’s van het leven vasthouden. Sommige onderstaande aspecten raken soms in de vergetelheid, anderen worden verwaarloosd. Tijd om het Power Couple in jullie weer helemaal los te maken! Iedereen heeft het grote potentieel een Power Couple te zijn.

Wat maakt een stel tot een Power Couple?

 1. Sterke emotionele band: Ze voelen zich in de relatie gewild, geliefd en veilig. Ze voelen zich verbonden en tegelijkertijd vrij: vrijheid in verbondenheid.
 2. Rotsvast commitment: Het gevoel: ‘we horen bij elkaar’ wordt in het dagelijks leven vorm gegeven. De relatie heeft top prioriteit. Er is een groot gevoel van respect, op elkaar kunnen bouwen, blindelings vertrouwen.
 3. Levendige intimiteit: Ze voelen zich erotisch aangetrokken tot elkaar. Zij raken elkaar op een warme en vriendelijke manier dagelijks aan.
 4. Life-long learning: Ze zijn zich ervan bewust dat een mens en ook een langdurige relatie in permanente ontwikkeling is. Ze gaan daar bewust mee om en geven tijd en aandacht aan hun persoonlijke ontwikkeling en aan de ontwikkeling van hun relatie. Geluk is het gevoel van vooruitgang en in een positieve innerlijke beweging te zijn. Dat betekent ook dat Power Couples hoge standaards hanteren als het gaat om de kwaliteit van hun relatie. Ze willen altijd blijven groeien.
 5. Groots genieten: Ze vinden manieren om van elkaar en het leven te genieten. Ze versterken de emotionele band dagelijks door het geven van positieve aandacht. Ze nemen tijd voor elkaar. Zij doen gemeenschappelijke activiteiten, die aantrekkelijk voor beiden zijn.
 6. Effectief repareren bij strijd of afstand: Ze zijn er meesters in. Zij weten hoe ze in momenten van strijd of afstand elkaar weer kunnen vinden.
 7. Heldere communicatie en emotionele expressie: Ze communiceren hun gedachten, gevoelens en behoeften helder en begrijpelijk en luisteren actief en met empathie naar de ander. Ze zijn in staat ook zachte gevoelens zoals verdriet en liefde te uiten. In contact met de partner stellen ze zich kwetsbaar op.
 8. Stevig teamwork: Zij ervaren elkaar als gelijke en waarderen elkaars bijdrage tot de relatie. Ze zijn een team: thuis en wat het werk betreft. Thuis omdat beiden optimaal bijdragen aan het reilen en zeilen van de huishouding en het privé leven. Wat het werk betreft omdat belangrijke zakelijke vraagstukken met elkaar besproken worden. De ander is een zeer belangrijke raadgever. Cruciale beslissingen worden samen genomen.
 9. Respect voor individualiteit en verschillen: Ze koesteren het samenzijn en tegelijk ook het feit dat ze twee individuen zijn met verschillende eigen behoeften, eigen achtergrond, eigen wensen. Ze hebben elkaar nodig, maar staan gelijktijdig ook geheel op eigen benen. Ze zijn krachtig in zich zelf. ‘Hello, Tiger, I love you’ is wat ze dagelijks in zich zelf en bij elkaar kunnen oproepen.
  Ze koesteren niet alleen de verschillen van hun persoonlijkheid maar ook de verschillen die hun gender met zich mee brengt. Ze respecteren deze verschillen en gebruiken ze optimaal.
 10. Levendige ambities en dromen: Zij staan honderd procent achter de ambities en dromen die ieder van hun heeft. Ze zoeken manieren om deze te kunnen realiseren met en voor elkaar.
 11. Significant succes en bijdragen aan het geheel: Samen genereren ze een positieve kracht die hun individuele kracht overstijgt. Zij gebruiken deze op hun eigen wijze om succesvol te zijn en ook om de wereld om hun heen een stuk beter en liefdevoller te maken.
 12. Solide ouderschap: Als ouders zijn ze zich ervan bewust dat een goede relatie de belangrijkste voorwaarde is voor goed ouderschap. Ook hierbij zijn ze een rotsvast team.

Deel met ons a.j.b. jouw ervaringen wat ervoor komt kijken om een Power Couple te zijn.

Met Power Couple groeten, Ingeborg en Robert

PS 4 t/m 6 maart geven wij weer ons bekende Power Couple Relatieweekend.
Klik hier voor meer info over dit zeer inspirerende weekend.
Share

Comments

 1. Ik herken hier volledig mijn relatie in.
  Ik ben ontzettend gelukkig dat ik zo’n rotsvaste relatie heb. Hoor ook regelmatig van mijn kinderen en vrienden dat zij dit geluk van ons af zien stralen.
  De basis voor mijn welzijn en mijn rollen als partner, moeder, therapeute, vriendin, dochter, en wat voor rollen ik nog meer mag hebben.

Comments are closed.