Ouderschap cursus verplicht? Vanuit het kind gezien! 👪

22 feb 2018

Als ik dit filmpje opneem is het donderdag 22 februari. Weer een dag dat het grote thema van het belang van goed voorbereide ouders centraal staat, voordat ze kinderen gaan krijgen.

Dat verplicht stellen, zoals een rijbewijs, is onmogelijk, en zeker in Nederland, want als wij het woord ‘moeten’ horen of voelen, gaan we vaak op onze achterste poten staan en gaan (vaak terecht) de hakken in het zand.

Want we moeten immers niets (behalve adem halen, wat eten en drinken, af en toe naar het toilet, slapen en belasting betalen, beetje flauw gezegd)

Waar het écht om gaat is wat er nou voor komt kijken om goed voorbereid te zijn op het krijgen van kinderen en alles wat daar voor je relatie, het opvoeden, je werk en hele leven bij komt kijken.

In ons boek ‘Verhoog je LQ’ draait het steeds om het kern Triple S concept. Dat we zo veel mogelijk steeds uitgaan van onze diepere behoeftes bij alles om ons SAFE (veilig, vrij en vertrouwd), SEEN (gewaardeerd, gerespecteerd en gehoord) en SUPPORTED (fysiek, mentaal en emotioneel) te voelen. Uiteraard meteen de kern waarden waarop o.a. ouderschap (en iedere vorm van persoonlijk en professioneel leiderschap) gebaseerd is en waar ieder kindje en ieder mens het hele leven lang behoefte aan heeft. Meestal ligt de focus in relaties, of die nou thuis of op het werk zijn op gedrag, en helemaal niet primair om de onderliggende behoefte die onder dat gedrag zit.

Het is de missie van Ingeborg en mij om ons aller LQ (Liefde Quotiënt) op basis van het vervullen van die Triple S behoeftes te verhogen. Naast de prima aandacht voor IQ en EQ, beide uiteraard ook zeer cruciaal, echter helemaal niet genoeg voor een voorspoedig, succesvol en gelukkig leven.

In deze hele context ben ik heel blij en trots je ook te vertellen dat het hardcover boek ‘ Verhoog je LQ’ sinds kort nu ook als audioboek te krijgen is (kijk maar ff op onze sites) en bij Storytel bij de best verkopende 10 nieuwe audioboeken staat.

Storytel screenshot

Uiteraard heb ik het boek zelf ingesproken, wat een heerlijke activiteit om te doen. Weer een mooie manier om deze materie tot je te nemen als je onderweg bent of lekker in je bedje of waar dan ook. Een zeer prettige manier om nog bewuster en capabel te worden om de Triple S voor jouw dierbaren, jezelf en de andere mensen om je heen naar een nog hoger niveau te tillen.

Luister naar je hart, dan weet je haast zeker hoe mooi het is om jouw diepere behoeftes nog beter te leren kennen en er op voor jou passende wijze beter mee om te gaan. Mega veel plezier en succes daarmee.

Ciao, tot gauw, Robert, mede namens Ingeborg.

Share