10 gouden tips voor een heerlijke vakantie

23 jul 2015

De vakantieperiode komt er weer aan. Heerlijk weg en/of heerlijk vrij van de dagelijkse verantwoordelijkheden, tijd voor jezelf en voor je partner en voor de kinderen. Even weg van thuis….
De andere kant van de medaille is dat je de vakantiebestemming misschien niet precies is wat je je had voorgesteld, het weer tegenvalt, het gemak van thuis niet helemaal wordt geëvenaard en je erg op elkaars lip zit. Helaas weten relatietherapeuten dat het na de zomervakantie vaak erg druk wordt in de praktijk.
Hier komen een paar belangrijke tips:

  1. Ontspanning duurt even: Wees je er bewust van dat het begin van de vakantie vaak wat minder is: je hebt tijd nodig om de stress van alledaag los te laten, de ontspanning zet pas later in. Geef jezelf en je partner de ruimte om langzaam te ontspannen. Begrijp als het lontje bij jou of je partner nog wat korter is. Maak het niet groter dan het is en praat over wat er in je omgaat.
  2. Stop ruzies in de kiem. Maak er een time-out van. Adem diep door, stop met verwijten maken en denk erover na wat je eigenlijk echt wilt zeggen.
  3. Laat je werk los: Je smartphone zal je uitdagen maar ga de uitdaging aan. Het is belangrijk om je hoofd helemaal leeg te maken.
  4. Vind jouw manier om te ontspannen: Iedereen heeft eigen manieren om te ontspannen. De een ligt uren op het strand, de ander houdt van musea en cultuur, de derde wandelt, fietst, klimt, duikt.. dus houdt van activiteiten. Wat is jouw manier om te ontspannen?
  5. Neem tijd voor je jezelf: even weer bij jezelf binnenkomen. Naar binnen voelen, wat beweegt je, wat doet je goed in je leven, wat minder, waar wil je naartoe?
  6. Praat met je partner: niet alleen oppervlakkig over ditjes en datjes, maar toon belangstelling voor wat in haar of hem omgaat. Wat belangrijk voor je partner is, waar de partner blij van wordt… Vertel over jezelf…
  7. Geniet van je lijf. Geniet van beweging en kracht. Geniet van de zon op je huid. De spanning én ontspanning in je spieren, de opwinding én de rust in je lijf, je ademhaling, soms langzaam en diep, soms snel en krachtig.
  8. Raak elkaar veel aan. Positieve aanraking versterkt liefdesgevoelens! Loop hand in hand, geef regelmatig een kus, voel de huid van je partner als hij of zij naast je ligt, het liefst zonder kleren aan. Streel elkaar, masseer elkaar, vindt elkaar mooi.
  9. Geniet van jullie seksleven. Neem er uitgebreid de tijd voor. Zon en ontspanning zijn goed voor de lust en de liefde. Ook tijdens de vakantie, zeker als kinderen erbij zijn, moet er bewust tijd voor worden gemaakt. Gun het jezelf en je partner.
  10. Geef elkaar de ruimte. Je hoeft niet altijd alles samen te doen en op elkaars lip te zitten. Gun jezelf en de partner tijd om zich even terug te trekken of iets anders te doen dan jij. Dat maakt het samenzijn alleen maar plezieriger.

Wat zijn JOUW relatie-vakantietips? Deel ze hier onder!
Fijne vakantie!

 

Houd me vast relatietraining

Om je relatie een welverdiende boost te geven!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *