8 manieren om jezelf in je relatie voor de gek te houden

02 sep 2015

Problemen in de relatie kent iedereen. Iedere relatie heeft hier en daar stress te verduren, persoonlijkheden en meningen botsen op elkaar, wensen en behoeften zijn verschillend, partners zijn het niet gewend om open over zich zelf te praten…

Voor veel vrouwen is het vrij gemakkelijk om met problemen in de relatie om te gaan, ze nemen ze serieus, willen problemen aankaarten en daarover praten.
Voor veel mannen is dat helemaal niet zo vanzelfsprekend. Ze hebben eerder de neiging om de ogen voor problemen te sluiten.

Wij mensen zijn vindingrijk. Als er problemen in de relatie zijn, die we echter liever niet willen bespreken of hebben, dan neemt onze psyche maatregelen om ons ervan (in ieder geval tijdelijk) te verlossen. 8 manieren hoe we dat doen vind je hieronder op uiteraard wat stereotypische manier weergegeven:
Kijk maar of je elementen van onderstaand gedrag bij jezelf of je partner herkent en nodig jezelf dan uit daar mogelijk wat aan te gaan doen:

 1. Het probleem kleiner maken (‘Zo erg is het niet.’)
 2. Het probleem negeren (‘Alles is prima’ of ‘Ik ben tevreden zoals het is’)
 3. Het probleem bagatelliseren (‘Het is normaal dat de seks minder wordt’)
 4. Doen alsof (‘We presenteren ons als leuk stel en wat binnenshuis gebeurt gaat niemand iets aan’)
 5. De verantwoordelijkheid afschuiven (‘Mijn vrouw maakt problemen, ik kan er niets aan doen.’)
 6. Elkaar uit de weg gaan (‘Ik ga mijn eigen gang en vermijdt contact, dan is er geen gelegenheid om ruzie te maken, dan blijft het rustig.’)
 7. Een negatieve situatie volhouden (‘Ik wacht gewoon af, het zal wel weer goed komen en zo’n vaart niet lopen.’)
 8. Niet met anderen erover praten (‘Als anderen ervan weten dan vinden ze mij belachelijk/zwak/een mislukkeling)

 

Voordeel van dit alles is, dat we de problemen niet lijken op te merken en het zich dan rustiger aanvoelt (op korte termijn).
En de nadelen? De nadelen zijn enorm:

 • Je sluit je steeds meer af van je eigen gevoelens en behoeften (dat voelt op den duur doods aan).
 • Je sluit je steeds meer af van je partner met op termijn als gevolg meer ruzie en minder verbinding (en liefde en geluk).
 • Je blijft passief en verandert de onwenselijke situatie niet (wat het probleem alleen maar versterkt).

Eén manier om er iets aan te doen kunnen wij je aanbieden. En die is plezierig, interessant en zeer effectief. Kom naar het relatieweekend van vrijdag avond 16 tot zondag middag (13:00 uur) 18 oktober in Nijmegen. Gun jezelf en je dierbare partner echte kwaliteitstijd voor jullie relatie. Het weekend is geschikt voor paren, die zich actief voor zich zelf en de relatie willen inzetten en die bereid zijn om zich te ontwikkelen en te groeien. Bewezen zeer effectieve formule van 8 blokken met mooie combinatie van volledig vertrouwelijk met z’n tweetjes aan thema’s werken en de kracht van de plenaire groep met inspirerende uitleg en herkenning over thema’s waar iedereen mee bezig is. Wil jij ook naar het volgende niveau in je relatie dat jullie beiden zeker verdienen? Dan ben je van harte welkom. Kijk maar op www.couplepower.nl rechts voor meer info.

Schrijf hieronder jouw ervaringen en ook juist redenen, waarom het beter is om problemen aan te pakken in plaats van ze onder het tapijt te schuiven!

Met liefdevolle en inspirerende groeten, Ingeborg en Robert

 

Houd me vast relatietraining

Om je relatie een welverdiende boost te geven!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *