Een dunne band en seks gaan niet goed samen

15 apr 2015

Als partners ruzie hebben of afstand van elkaar voelen werkt dat meestal direct door op de seksuele relatie: geen goede tijd voor erotisch verlangen!

In ieder geval niet voor de vrouwen.

Voor mannen ligt dat soms anders en dit verschil kan nogal voor misverstanden zorgen. Veel mannen ervaren de seks namelijk als mogelijkheid om de relatie weer te herstellen. Ze initiëren seks juist omdat ze het helemaal niet fijn vinden dat er een gespannen sfeer hangt en de partner boos is. Voor hen zou seks deze onaangename situatie verlichten. ‘Als je met mij vrijt, dan is het weer goed tussen ons.’

De meeste vrouwen begrijpen van deze redenering helemaal niets. Ze kunnen zich niet voorstellen de liefde met een partner te bedrijven op wie ze boos zijn. Sterker nog, de avances van de man ervaren ze als stuitend. Vaak interpreteren ze het gedrag alsof het gevoelloos en egocentrisch is: “Het enige waar het jou om gaat is een orgasme, daar ben ik dan goed genoeg voor. Maar eigenlijk gaat het helemaal niet om mij. Dus ik zeg ‘Nee’.”

  • Ken je dit soort situaties?
  • Kan je je voorstellen dat de manier hoe sommige mannen trachten het dunne band te ‘repareren’ niet aansluit bij de belevingswereld van de vrouw?
  • Kan je je voorstellen dat de negatieve interpretaties van vrouwen van dit gedrag niet altijd aansluit bij de belevingswereld van de man?

Misschien een goed moment om met je partner hierover te praten!

Stuur ons een mailtje via info@couplepower.nl hoe jij/jullie dit ervaren. We praten er graag met je over.

Beste liefdevolle groeten,

Ingeborg en Robert

 

Houd me vast relatietraining

Om je relatie een welverdiende boost te geven!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *