Hij ziet mij niet meer (zitten)!

27 mei 2015

Oud Perzisch gezegde:

Met de liefde is het als met de maan, als zij niet toeneemt, neemt zij af!

- #
 

Op onze vraag wat volgens haar de grootste klacht van vrouwen in richting mannen is antwoordde Hanneke: “De man ziet de vrouw niet meer (zitten)!”
Bij beetje doorvragen werd duidelijk wat ze bedoelde: in wat langer lopende relaties voelen vrouwen zich door mannen vaak behandeld alsof ze vanzelfsprekend geworden zijn. Soort van onderdeel van het meubilair, mooi en goed en handig. Ze vervullen verschillende rollen en functies prima: van vrouw des huizes, als moeder van de kinderen of als sexpartner in bed, maar er ontbreekt iets.

Waar is die bijzondere aandacht gebleven, waardoor de vrouw zich geliefd, gewild en aantrekkelijk voelt. In de video vertellen onze Claudia en Frans daar hun belevingen vanuit de dagelijkse praktijk over.

Er is natuurlijk ook een andere kant aan deze zaak van niet (meer) gezien worden.. Als je niet gezien wordt, LAAT je je misschien ook niet genoeg zien! Het kan best zijn dat de vrouw ertoe bijdraagt dat de aandacht voor haar verslapt. Geeft zij ook genoeg aandacht aan hem? Komt er vaak genoeg ook een lief woord voor hem, een compliment of een dank je wel over haar lippen? Geeft zij aandacht aan de relatie of is zij vooral bezig met functioneren?

Het was, is en zal altijd zo zijn: Wat je aandacht geeft groeit.
Daarom hieronder twee suggesties voor vragen om samen te bespreken. Uiteraard bedoelen we iedere keer met man & vrouw jouw levenspartner in jullie relatie.

Voor vrouwen:

  • Hoe laat jij aan jouw man zien dat hij speciaal voor jou is?
  • Hoe zou jouw man aan jou kunnen laten zien dat jij heel speciaal voor hem bent?
  • Voor mannen:

  • Hoe laat jij aan jouw vrouw zien dat zij speciaal voor jou is?
  • Hoe zou jouw vrouw aan jou kunnen laten zien dat jij heel speciaal voor haar bent?

Geniet van elkaar, van jezelf en van het leven.

Met liefdevolle groeten, Ingeborg en Robert

P.S. Heerlijk Relatie Bijtank Weekend vrijdag avond 12 tot zondag middag 14 juni. Kijk eens op www.couplepower.nl en gun jezelf deze inspiratie en concrete aanpakken om nog veel meer uit je relatie te halen. We vertellen je/jullie er graag meer over.

 

Houd me vast relatietraining

Om je relatie een welverdiende boost te geven!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *