Ik doe het toch goed?!

13 mei 2015

Wij praten uiteraard met vele vrouwen en mannen over relatiethema’s. Vandaag zei Wim tegen ons: “Ik vind het moeilijk met vrouwen. Ze zijn heel snel ontevreden en ik kan dat helemaal niet plaatsen, want ik dacht en denk meestal, ik doe het toch goed?!“

Wat veel vrouwen niet genoeg begrijpen is vaak dat mannen over het algemeen (er zijn altijd enkele uitzonderingen!) hun vrouw echt gelukkig willen maken. Juist daarom vaak suggesties voor een oplossing voor een probleem, terwijl de vrouw op dat moment alleen maar wil dat de man gewoon goed naar haar luistert en meeleeft. Niets meer en ook niets minder. Alleen weten mannen soms of zelfs vaak niet, hoe dat idealiter moet.

En vrouwen zijn soms of zelfs vaak niet bijzonder helder in wat ze echt nodig hebben. Ze hebben de neiging om te lang te wachten met het aankaarten van gewenste verbeterpunten. En als zich alles heeft opgestapeld, dan komen de wensen eruit met heel veel emotionele lading. Vaak zijn het de vrouwen die dan problemen nogal aanvallend naar voren brengen, waarna mannen zich dan juist terugtrekken. Dat heeft waarschijnlijk ermee te maken dat vrouwen in de kern relatie-experts zijn. Ze voelen het inderdaad sneller aan dan mannen als er ‘iets mis’ dreigt te gaan. Dat wil dan helaas nog niet zeggen dat vrouwen de communicatie dan effectief aanpakken. Herkenbaar? Groot verbeter potentieel voor beiden!

Hoe praat je als partners op een manier met elkaar dat je echt met elkaar communiceert? Hoe zorg je ervoor dat de band tussen jullie steviger wordt in plaats van dunner? Zoals we in een vorige Vlog hebben verteld: bijna niemand heeft een rijbewijs voor relatiegeluk. We zijn er allemaal met beste intenties aan begonnen en weten vaak gewoon niet hoe onze liefde en thema’s het best te kanaliseren en te bespreken, zo gaat dat bij de meeste paren. Er zijn gelukkig hele praktische en bewezen methodes om deze belangrijke technieken te leren en je echt eigen te maken en dus nog veel gelukkiger zelf en samen te zijn.
Kijk eens naar de info op deze site over het al weer 10de ‘Houd me vast Relatie Weekend’ van 12-14 juni in Nijmegen, mogelijk iets voor jou/jullie? Ideale mix van een uitnodigende en vertrouwde omgeving, waar je als paar individueel werkt en tegelijk geniet van de kracht van de groep en dan nog beter begrijpt en weet dat jij niet alleen bent, wij komen dit dagelijks bij vele paren tegen.

Met liefdevolle groeten,

Ingeborg & Robert

PS In het ‘Houd-me-vast Relatie Weekend van 12-14 juni, werken we individueel en met elkaar samen zeer gestructureerd aan de hand 8 bewezen stappen We praten er graag met je over om je de grote voordelen nog duidelijker te maken.

 

Houd me vast relatietraining

Om je relatie een welverdiende boost te geven!

Share

Comments

 1. Hoi Ingeborg en Robert,

  Dank je wel voor deze inspirerende video!
  Het is alsof je deze video speciaal voor ons hebt opgenomen.
  Michiel en ik zitten nu net in een periode dat wij ook allebei vinden dat wij ons best doen, alleen is het probleem dat wij moeite hebben om dit van elkaar te zien. Wij hebben gelukkig hulp van een hele fijne therapeut die ons de opdracht heeft gegeven om van elkaar de positieve dingen van elkaar op te schrijven zodat je gedwongen word om bij de positieve dingen stil te staan. Dingen die in het dagelijkse leven al weer snel vergeet.
  Bijvoorbeeld, Michiel heeft geholpen om samen de schuur op de ruimen, of heeft in het weekend een heerlijk ontbijt klaar gemaakt.
  Wij zaten zo in het patroon van op de negatieve dingen focussen dat het steeds moeilijker werd om nog leuke dingen van elkaar te vinden.

  Hechte groet,
  Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *