Laten we maar weer eens iets leuks doen… 💐

30 sep 2015

De meeste paren weten het best goed: je relatie met je partner heeft regelmatig echte aandacht nodig om goed te blijven. ‘Iets leuks doen’ scoort daarbij heel hoog: samen naar de film, een weekendje weg, samen wandelen, sporten, uit eten gaan of andere leuke activiteiten. Heerlijk om weer onbezwaard tijd te hebben met en voor elkaar, even zonder stress en geen beslommeringen van de dagelijkse dingen en verantwoordelijkheden.

Ja…dat is echt nodig. De relatiemotor loopt op positieve aandacht voor elkaar! Daarmee stijgt de bekende Emotionele Bankrekening van en voor elkaar, daarmee wordt de onderlinge band steviger, je vindt het gemakkelijker om respect- en begripvol te blijven, en er ontstaat een fijn gevoel van ontspanning. Praten met elkaar, ook over moeilijke thema’s, wordt gemakkelijker, en er komt weer meer zin in seks.

Toch horen we vaak dat paren met een kater terug komen van ‘iets leuks doen’, dat het toch niet zo leuk was als ze gedacht of gehoopt hadden, dat het eigenlijk wel saai was, er zelfs ruzie ontstond, dat het vooral over problemen ging, dat de behoeften voor die ‘TimeOut’ niet bij elkaar pasten….

In bepaalde situaties is ‘iets leuks doen’ blijkbaar helemaal niet voldoende! Het werkt gewoon niet als er teveel ‘achterstallig onderhoud’ is blijven liggen. Het is dan meer ‘pleister management’ en dat helpt niet structureel. Het is zoiets als het dak repareren terwijl het regent. In plaats van als het droog is. En dat maakt enorm veel verschil.

Als er achterstallig onderhoud nodig is dan is het dus zaak om op een andere, meer kwetsbare en diepere manier te communiceren met het doel om de band weer te verstevigen.

Dan is het noodzakelijk niet alleen maar te praten over meningen, gedrag of wat je bevalt of niet bevalt. Juist dan is het belangrijk dat beide partners leren praten over de onderliggende gevoelens, emoties en de daar weer onderliggende behoeften, die mogelijk een tijd(je) niet genoeg aandacht hebben gekregen. Dan heb je echte quality time met elkaar nodig! Wij noemen dat ook wel ‘Dikke Tijd met elkaar’.

Wij zijn benieuwd of je dit soort situaties herkent en vernemen dat graag van je.

Met liefdevolle groeten, Robert & Ingeborg

P.S. Wil je meer leren hoe je jullie emotionele band het beste kunt repareren als het buiten nog droog is? Check dan eens of een ‘Boost je relatie’ weekend ook iets voor jou/jullie is. Geschikt voor mensen die in actie komen voordat het dak lekt en die het fijn vinden om het beste uit zich zelf en hun relatie te halen.

Houd me vast relatietraining

Om je relatie een welverdiende boost te geven!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *