Vriendschap

04 mrt 2015

‘That’s what friends are for’. Hoe krachtig is jouw Vriendschap?

Echte Vriendschap betekent een stevige band met slechts enkele zeer bijzondere mensen in ons leven.
Echte vrienden hebben oprechte belangstelling voor de innerlijke wereld van de ander/de partner.
En dan vanuit een diep bewustzijn waar je zelf voor staat en voor gaat. Beiden zijn bereid daar ook open en kwetsbaar over te communiceren.
Doe niet zo interessant, wees écht geïnteresseerd in wat er bij beiden gebeurt: wat gaat in je om, wat is belangrijk voor je, waar zit je mee, waar ben je blij om, wat zijn je doelen en wensen in het leven?

De kern van Vriendschap is bewust en oprecht Vragen stellen! En dan vooral ‘open vragen’ zoals b.v. Als je een toverstokje zou hebben en jezelf zou aanraken … wat zou er dan gebeuren? Wat vind je leuk aan de lente? Wat is jouw grootste uitdaging als moeder/vader? Hoe gaat het samenwerken nou echt met je nieuwe collega? Wat vindt je van de diepere drijfveren achter de politiek? Hoe stel je je ons leven over 5 jaar voor?
Goede vragen stellen en met hart en ziel gefocust luisteren is pas sharing, caring & daring.
Cruciaal is uiteraard dat als jou iets gevraagd wordt, jij ook bereid bent voluit en ronduit te antwoorden. Vertel, vanuit het opgebouwde vertrouwen in de relatie wat er in je om gaat, leer de innerlijke wereld van jezelf en de ander veel beter kennen en deel deze zo veel en vaak mogelijk met je partner/de ander.

Vaak horen we binnen onze CouplePower activiteiten: “Ach, ik ken mijn partner al zo lang, er is niet veel nieuws meer te vragen of te vertellen”. Nou … onze brede ervaring leert ons keer op keer dat je die ander misschien veel minder (goed) kent dan je zelf vaak denkt! Iedereen verandert wel degelijk constant, het is zo goed en belangrijk elkaar en jezelf steeds beter te leren kennen, je verder te blijven ontwikkelen voor jezelf en elkaar. Vriendschap gaat over dieper contact met elkaar, en dat kan trouwens ook juist prima in mooie, respectvolle en liefdevolle stilte!

Stel a.j.b. ook regelmatig wat diepere belangstellende vragen aan je kinderen, je andere vrienden, je collegae en een ieder die jou echt interesseert. Je hoeft overigens helemaal niet altijd in iedereen interesse te hebben, vragen stellen hoeft dan ook zeker niet. Zeg gewoon “Hallo” en laat ieder haar/zijn leven lekker leven. Als je een vraag stelt… neem dan ook de tijd om volledig in het hier en nu naar het antwoord te luisteren.

En dan tot slot voor nu nog dit: onderzoek toont steeds opnieuw aan dat paren die de vriendschap op bovenstaande manier kunnen bewaren gelukkiger zijn, gezonder blijven, succesvoller zijn en een beter seksleven hebben. Wat wil je nog meer?

Met liefdevolle groeten, Ingeborg Weser en Robert Benninga

PS Een goede vraag is een groot geschenk! Heb je vragen aan ons, we beantwoorden die graag. Mail jouw vraag naar info@couplepower.nl.

PPS er is nog plaats voor één paar voor komend weekend Houd-me-vast workshop. Voor meer info: www.couplepower.nl

PPPS merci voor het doorsturen van deze Vlog mailing aan relaties van je die hier ook hun voordeel me kunnen doen

Share

Comments

 1. Vriendschap is het mooiste wat je kan ontvangen!
  Bedankt voor dit geschenk Annemarie

 2. Lieve Robert en Ingeborg,

  Dank je wel voor dit geweldige vlog!
  Inspirerend!
  Ik kijk uit naar dit weekend!

  Warme groet,
  Esther

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *