Wat zou jouw partner zeggen als jij deze drie vragen zou stellen?

24 jun 2015

1. Wat frustreert jou het meest over onze relatie?
Deze vraag gaat over de knelpunten van een relatie. Iedere relatie kent ze, ze horen bij het dagelijks leven. Het is goed om je hiervan bewust te zijn.
Claudia zegt hierover: “Voor mij is het meest moeilijke dat ik het gevoel heb dat ik de laatste tijd thuis en met de kinderen er behoorlijk alleen voor sta.”
Frans zegt bij voorbeeld: “Het frustreert mij enorm als Claudia zo zeikt en verwijten maakt. Daar kan ik echt niet meer tegen.”

2. Wat precies is het meest belangrijke voor jou om te bereiken in onze relatie?
Deze vraag gaat erover wat de meest belangrijke behoeften zijn waaraan de relatie moet voldoen om bevredigend te zijn.
Claudia zegt hierover: “Voor mij is het heel belangrijk dat ik een gevoel van WIJ heb, dat wij het dagelijkse leven SAMEN aangaan.”
Frans zegt hierover: “Ik verlang naar een relatie waar beide partners compleet tevreden met elkaar zijn.“

3. Wat denk je dat concreet nodig is om onze relatie substantieel te verbeteren?
Deze vraag doelt op concrete actiepunten. Wij weten nu wat ieder van ons frustreert en wat voor ieder van ons belangrijk is. Nu kijken we hoe we deze behoeften actief kunnen vervullen.
Claudia zegt hierover: “Voor mij zou heel veel gewonnen zijn als wij proactief tijd voor elkaar zouden vrij maken en concreet een afspraak wekelijks in de agenda zetten hiervoor.”
Frans zegt hierover: “Ik wil nu echt beter luisteren naar wat Claudia soms stoort en ik zou het erg fijn vinden als zij mij met meer respect bejegent.”

Bekijk de video met voorbeelden:

Het mooie aan deze vragen is: je kunt ze aan jouw partner of een ander stellen, en je kunt ze ook aan jezelf stellen! Dus: Wat frustreert MIJ aan mijn relatie? Wat is belangrijk voor mij en wat is volgens mij nodig om de relatie substantieel te verbeteren?

En ze zijn dus uitstekend inzetbaar bij privé relaties zoals met je partner, je kinderen, vrienden, familie, en tegelijkertijd zeker ook bij professionele relaties: met je collegae, leidinggevende, werknemers, klanten…

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen! Deel ze met ons hier onder of stuur ons een mailtje. 

Met liefdevolle groeten, Robert & Ingeborg

 

Houd me vast relatietraining

Om je relatie een welverdiende boost te geven!

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *